Ce sa te astepti de la prima ta sesiune cu un Psiholog?

Eşti pe cale de a merge la un psiholog psihoterapeut pentru prima dată? Oricare ar fi motivul pentru care vei solicita ajutor şi susţinere , vei fi mult mai mult în largul tău şi vei obţine rezultate mult mai bune dacă ştii la ce să te aştepţi!În prima sesiune, de obicei, iţi pune anumite întrebări despre tine şi viaţa ta! Aceste informaţii mă vor ajuta să fac o evaluare iniţială corectă a situaţiei tale, fără de care tot ceea ce sti că este rău in viaţa ta, nu se va putea schimba!!!

Acum, intrebările care s-ar putea să ţi le pun includ următoarele;

● De ce ai apelat la terapie/ Aveai probabil o problema specială care te-a determinat să cauţi consiliere şi/sau terapie? Trebuie să şti că trebuie să îţi înţeleg cat mai bine situaţia in care te afli in prezent înainte de a putea ajunge la problemele profunde!

● Iţi voi pune de asemenea, o serie de întrebări despre viaţa ta. De exemplu, pentru că situaţiile de familie joacă un rol foarte important în definirea a cine eşti de fapt, te voi întreba atât despre istoricul familiei tale cât şi despre situaţia de familie actuală!

Chiar dacă mi-ai spus motivul pentru care ai apelat la terapie, voi încerca să aflu dacă sunt şi alte simptome ale problemei! De exemplu, problema ta ar putea fi cauzată foarte uşor de problemele la locul de muncă!? Sau care sunt motivele premergătoare problemelor tale?

Voi folosi aceste informaţii numai cu scopul de a înţelege mai bine problema pe care o ai! În timp ce voi incerca sa determin un diagnostic la sfârşitul primei tale vizite, trebuie să şti că este foarte probabil ca un eventual tratament să dureze câteva sesiuni!

Nu mă aştept doar la simpla ta prezenţă! Terapia este un efort de echipă! Dacă nu iei parte în mod activ la sesiune, terapia nu va avea succes! Iată câteva sfaturi pe care ţi le pot oferi pentru ca prima ta sesiune de terapie să fie un succes;

● Fii deschis! Noi, psihologii, suntem instruiţi pentru a pune întrebările corecte, dar nu suntem cititori de minţi şi ganduri! Munca mea va fi mult mai eficient dacă răspunzi la întrebări deschis şi onest!
● Fii pregătit! Înainte de a ajunge la sesiune, incearcă să ştii cum să descrii “ce s-a întâmplat”, cât şi sentimentele tale despre problema. O modalitate de a te pregăti este de a scrie pe o coală de hârtie motivele pentru care ai nevoie de ajutor. Fă-ţi o listă şi apoi citeşte-o cu voce tare. După ce te vei auzi spunându-ţi-o de câteva ori, te va ajuta să iţi descri problemele mult mai clar către terapeut.
● Pune întrebări! Cu atât vei înţelege mai bine experienţa de consiliere/terapie sau modul în care funcţionează, cu atât de mult vei fi mai confortabil! Fii deschis şi pune întrebări despre procesul de terapie şi nu îţi fie jenă să îl rogi pe terapeutul tău să repete ceva sau să îţi explice ceea ce nu înţelegi.
● Sunt alături de tine pentru ca impreună să rezolvăm problemele care te apasă! Fii deschis şi sincer cu privire la sentimentele tale! O mulţime de gânduri şi sentimente îţi vor trece prin minte în această prima sesiune. Ascultă-ţi propriile reacţii şi sentimente, fii deschis să le împărtăşeşti cu mine. Vei afla mai mult decât te aştepţi din aceste informaţii!
● Asigură-te că vei merge la prima sesiune cu aşteptări realiste! Terapia nu este o rezolvare rapidă pentru problema ta! Terapia este un un proces. Cu ceva efort din partea ta şi o relaţie puternică cu mine, terapeutul tău, vei descoperi cu siguranţă succesul necesar pentru rezolvarea problemelor tale!

curiozitati psihologice pixabay 28.01.16

De prin lume adunate!…

Interesant si chiar adevarat in ceea ce priveste aparatul mental si neurologic!

psihospiritualitate.pixabay.01.02.16

Psihospiritualitate

Spiritualitatea detine o semnificatie diferita pentru fiecare in parte.

ma iert

Ma iert si, ma iubesc!…

“Ma iert si ma iubesc!” Aceasta zi din viata ta este minunata!!!! Pentru ca…