Terapie pentru copii

Terapie pentru copii

Psihoterapia, prin varietatea de metode şi tehnici utilizate, poate fi de mare ajutor copiilor şi adolescenţilor care se confruntă cu dificultăţi emoţionale cu impact asupra comportamentului lor. Toate terapiile în astfel de cazuri folosesc ca instrument de baza, comunicarea. Comunicarea poate aduce schimbarea în sentimentele şi comportamnetul unei persoane. În general, psihoterapia poate fi aplicată individual unui copil, sau unui grup de copii, unei familii sau mai multor familii, în funcţie de împrejurările şi problemele existente.

Pentru copii şi adolescenţi deopotrivă, jocurile, desenatul, construcţiile, toate aceste activităţi în care ei pot pretinde că sunt implicaţi îi vor stimula să vorbească şi astfel să îşi împărtăşească sentimentele. Prin identificarea exactă a trăirilor lor terapeutul va putea identifica problemele şi va găsi modalităţile ideale pentru a le rezolva.

În faza iniţială, psihologul psihoterapeut va constata dacă se pune problema de terapie în funcţie de problemele existente, istoria copilului, nivelul său de dezvoltare, abilitatea sa de a coopera, etc,. Numai in urma acestei evaluări, psihologul va putea recomanda intervenţiile cele mai probabile de a vă ajuta copilul să depăşească cu succes eventualele blocaje.

Relaţia care se dezvoltă între terapeut şi pacient deţine o importanţă majoră. Copilul trebuie să se simtă confortabil, în siguranţă şi înţeles! Numai prin crearea acestui mediu de încredere va putea să îşi exprime gândurile şi sentimentele, şi să fie receptiv în cadrul terapiei. Astfel, acesta va putea eventual rezolva conflictele cu oamenii din jur, îşi va putea înţelege sentimentele, va putea gestiona mai bine rezolvarea conflictelor şi a problemelor, şi va fi mai deschis în abordarea unor soluţii noi.

 

terapie copii pixabay 28.01.16

curiozitati psihologice pixabay 28.01.16

De prin lume adunate!…

Interesant si chiar adevarat in ceea ce priveste aparatul mental si neurologic!

psihospiritualitate.pixabay.01.02.16

Psihospiritualitate

Spiritualitatea detine o semnificatie diferita pentru fiecare in parte.

ma iert

Ma iert si, ma iubesc!…

“Ma iert si ma iubesc!” Aceasta zi din viata ta este minunata!!!! Pentru ca…