Terapie pre si post divort

Trauma emoţională poate afecta ambii parteneri ai unei relaţii care se încheie. Sunt cazuri izolate în care ruperea unei relaţii reprezintă o eliberare pentru unii oameni, însă evenimentul în sine poate fi extrem de stresant şi dificil de parcurs fără un suport emoţional adecvat. Până şi partenerul care alege să plece dintr-o relaţie se poate confrunta cu emoţii şi sentimente dificile de genul confuziei, temeri, ruşine, anxietate, inadecvare sau chiar depresie.

Să nu uităm faptul că, dacă sunt şi copii implicaţi în căsătorie, problema partenerilor devine şi mai greu de gestionat. Există relaţii în care divorţul poate fi unica soluţie pentru a prezerva binele şi bunăstarea emoţională şi fizică a partenerilor şi a copiilor. Cu toate acestea, înainte de a lua nişte decizii pripite în legătură cu relaţia ta, fii sigur/ă că ai luat înainte toate măsurile rezonabile pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia. Indicat ar fi ca toate aceste măsuri să le luaţi împreună. Nu uita faptul că, indiferent dacă ştiai de ceva timp că lucrurile nu merg bine între voi şi că divorţul va fi o eliberare, decizia finală pe care o vei lua va rămâne cu tine şi te va marca pentru foarte mult timp. Aţi decis împreună să va uniţi destinele, poate că cel mai corect pentru amândoi ar fi să decideţi tot împreună dacă relaţia merită a fi continuată sau nu.

Calmul, respectul şi deschiderea mentală şi emoţională de care veţi da dovadă amândoi s-ar putea să vă ajute să descoperiţi rezolvarea a ceea ce nu credeaţi că mai poate fi rezolvat vreodată. Dacă toţi membrii familiei tale (inclusiv copii) vor avea spaţiul necesar să poată discuta despre sentimentele lor cu privire la ce este dar şi ce va fi în urma unui eventual divorţ, cu siguranţă că vor putea procesa emoţiile asociate situaţiei mult mai uşor şi se vor adapta mai bine la schimbări. Toate eforturile suplimentare pe care le veţi depune sunt pentru ceea ce aţi numit a fi fost o familie fericită cândva.

Dacă însă nici aşa nu reuşiţi să găsiţi o cale comună de a va gestiona diferenţele, va recomand cu toată inima să încercaţi să apelaţi la consiliere psihologică sau terapie. Aceasta vă poate fi oferită atât individual cât şi împreună, depinde numai de cât de mult vă doriţi să va salvaţi căsnicia! S-ar putea dovedi să fie exact mediul de care aveaţi nevoie pentru a rezolva sau a depăşi neînţelegerile. Terapia vă va ajută să fiţi mult mai în măsură să identificaţi situaţia reală, după care să descoperiţi tehnicile de adaptare necesare pentru a vă stabiliza pre sau post divorţ.

În cazul trist în care este nevoie de terapie de recuperare după divorţ, aceasta vă va oferi în condiţii de maximă siguranţă şi confidenţialitate, echilibrul şi puterea necesară în astfel de momente. Veţi reduce eventualele ataşamente psihologice şi adicţii pe care poate le mai aveţi faţă de fostul/fosta. Prin tehnici terapeutice adecvate veţi reuşi să gestionaţi mai bine stările si emoţiile care apar atunci cand vă simţiţi abandonat/ă. Rolul terapiei este acela de a reduce depresia pentru a vă putea redobândi stima de sine...doar aşa veţi reconstrui atât încrederea în sine cât şi în ceilalţi!

terpaie divort pixabay 28.01.16

 

curiozitati psihologice pixabay 28.01.16

De prin lume adunate!…

Interesant si chiar adevarat in ceea ce priveste aparatul mental si neurologic!

psihospiritualitate.pixabay.01.02.16

Psihospiritualitate

Spiritualitatea detine o semnificatie diferita pentru fiecare in parte.

ma iert

Ma iert si, ma iubesc!…

“Ma iert si ma iubesc!” Aceasta zi din viata ta este minunata!!!! Pentru ca…