Tratamentul Depresiei

TRATAMENTUL DEPRESIEI

Depresia poate fi denumită în adevăratul sens al cuvântului a fiind o boală care se manifestă printr-o stare de spirit de izolare, o pierdere a interesului şi a sentimentului de bine, vinovăţie şi imagine de sine scăzută, lipsa de somn adecvat, lipsa poftei de mâncare, o pierdere de energie şi concentrare. Aceste probleme lăsate netratate, devin înrădăcinate în mentalul individului în urmă căruia pot genera probleme grave de sănătate pe lângă pierderea capacităţii atât fizice cât şi mentale de a face faţă responsabilităţilor sociale de zi cu zi.

Noi toţi avem momente de tristeţe şi izolare însă aceste sentimente se manifestă pe o perioada scurtă şi în câteva zile devin de momentul trecutului. Când eşti cu adevărat în depresie şi ai nevoie de ajutor de specialitate, sentimentele pe care le trăieşti interferează cu viaţă de zi cu zi şi îţi provoacă durere atât ţie cât şi celor apropiaţi ţie. Chiar dacă depresia este o boală relativ comună, această este foarte gravă şi devine şi mai gravă cu cât încercăm să îi facem faţă de unii singuri fără să solicităm un tratament adecvat.
Cel mai probabil, depresia este cauzată de o combinaţie de factori psihologici, genetici, biologici şi de mediu. Bolile depresive sunt afecţiuni ale creierului.

Noile tehnologii medicale cum ar fi de exemplu imagistică prin rezonanţă magnetică, au demonstrat faptul că, creierul persoanelor aflate în depresie arată diferit decât cele ale oamenilor fără depresie. Astfel părţile creierului implicate în starea de spirit, de gândire, de somn, de poftă de mâncare, şi de comportament apar diferite. Din nefericire, aceste imagini nu dezvăluie cauza depresiei şi nici nu pot fi folosite pentru a o diagnostica.

Unele tipuri de depresie tind să se manifeste în familii însă depresia poate apărea la persoanele care nu prezintă in istoricul familial o astfel de boală. În prezent, oamenii de ştiinţă încearcă să izoleze şi să studieze genele care ne predispun la depresie. Se pare că aceste gene acţionează împreună cu factorii de mediu sau de altă natură. Ceea ce se ştie sigur este că, traumatismele, pierderea unei persoane dragi, o relaţie dificilă, sau orice altă situaţie stresantă sunt factori care pot declanşa un episod depresiv. Izolat există şi cazuri de episoade depresive apărute fără un declanşator evident. Netratată din pripă, Depresia poate conduce până la sinucidere.

Psihologii şi Psihoterapeuţii deţin pregătirea si experienta necesară de a se apropia de pacienţii cu depresie prin diferite metode, pentru a găsi tratamentul cât mai eficient în încercarea de a-i ajuta să se recupereze din starea mentală perturbatoare. Numai prin sesiuni succesive de psihoterapie vor putea clasifica nivelul de depresie existent cat si eventual necesitatea implicării unui medic psihiatru (în cazurile de depresie acută).

Depresia este tratabilă şi există multe tratamente eficiente disponibile!

 

tratamentul depresiei pixabay 28.01.16

curiozitati psihologice pixabay 28.01.16

De prin lume adunate!…

Interesant si chiar adevarat in ceea ce priveste aparatul mental si neurologic!

psihospiritualitate.pixabay.01.02.16

Psihospiritualitate

Spiritualitatea detine o semnificatie diferita pentru fiecare in parte.

ma iert

Ma iert si, ma iubesc!…

“Ma iert si ma iubesc!” Aceasta zi din viata ta este minunata!!!! Pentru ca…