Blog

Articole, imbunătăţeşte-ţi viaţa acum!

Carrying a sick help and trying to help them

Terapia Craniosacrala

Terapia craniosacrală este o terapie non-invazivă de evaluare şi corecţie care are ca scop îmbunătăţirea funcţionării sistemului fiziologic al corpului şi intesificarea activităţii sistemului craniosacral. Acesta din urmă este compus din membrane meningeale care au funcţia de a controla presiunea intracraniană şi lichidul cefalorahidian care înconjoară şi protejează creierul şi

măduva spinării. Terapia craniosacrala stimulează procesul natural al corpului de auto-vindecare şi auto-corectare, prin eliberări ale restricţiilor existente în pacient la nivel fizic şi prin eliberări somato-emotionale. Aceste eliberări somato-emotionale, pot apărea ca urmare a reamintirii unor momente traumatice şi/sau emoţionale. Poziţia corpului permite o eliberare a emoţiilor înmagazinate care par să iasă din ţesutul corpului, fiind exprimate în diverse forme: spasme, contracţii musculare, durere, transpiraţie,plâns, ras, etc. Aceste reacţii sunt normale, şi ajută corpul la restaurarea nivelul optim de mobilitate.
Terapeutul poate facilita procesul de eliberare somato-emotională prin angajarea în dialog şi imagistică terapeutică, ce poate ghida clientul la identificarea unor emoţii reţinute si în planul corporal. Pentru a putea lucra cu emoţiile, terapeutul va ghida pacientul către eliberarea „căii de exprimare“, care ajută la aducerea în conştient a emoţiilor pentru a fi integrate.
Dr. John E. Upledger a descoperit faptul că, pentru a elibera cât mai uşor energiile încapsulate la nivelul ţesutului, pacientul revine exact la poziţia corpului din momentul care i-a cauzat trauma respectivă. Respectiva poziţie este tocmai cea prin care aceste energii dăunatoare au fost acumulate.

În ce constă o şedinţa de Terapie craniosacrală?
În timp ce clientul se află întins pe masa de masaj, îmbrăcat în haine lejere, terapeutul foloseşte o atingere non-invazivă extrem de fină şi usoară, prin care acesta monitorizează sistemul craniosacral. Tehnicile utilizate de către terapeut vor facilita eliminarea restricţiilor şi dezechilibrelor existente la nivelul corpului pacientului. Prin aplicarea palmelor de-a lungul corpului pacientului, pe picioare, torace şi cap, prin susţinerea capului şi/sau a coloanei vertebrale, se va induce eliminarea tensiunilor acumulate.

Cât durează un tratament?
Un tratament poate dura până la o oră sau chiar mai mult de o oră, in funcţie de severitatea simptomelor acuzate de către pacient. In urma terapiei care se poate intinde pe parcursul mai multor sedinte, pacientul va resimţi starea de bine datorată unui sistem nervos fără restricţii şi a unui corp capabil să funcţioneze din nou la un nivel normal de performanţă.

În ce fel de probleme de sănătate este indicată Terapia craniosacrală?
Terapia craniosacrală este tot mai mult folosită in scopuri preventive, pentru întărirea sistemului imunitar şi a rezistenţei la îmbolnăvire. Această insă ajută şi la alinarea si chiar eliminarea dureriilor, cât şi la ameliorarea unei game largi de boli şi disfuncţii, cum ar fi:
1. migrene şi dureri de cap;
2. dureri cronice de gât şi spate;
3. stres şi probleme legate de tensiuni nervoase;
4. afecţiuni ale creierului şi măduvei spinării că urmare a accidentelor;
5. stres posttraumatic;
6. disfuncţii post chirurgicale;
7. oboseală cronică;
8. boli ale copilăriei;
9. colici;
10. autism;
11. dificultăţi de învăţare, dislexie;
12. scolioză;
13. probleme ortopedice;
14. dereglări ale sistemului nervos central;
15. deterioare a funcţiilor de coordonare motorie;
16. disfuncţii ale ţesutului conectiv;
17. disfuncţii ale articulatiei temporo-mandibulară;
18. boli neurovasculare şi ale imunităţii;
19. depresie;
20. dificultăţi emoţionale şi multe altele.

Căror vârste se adresează terapia craniosacrala?
Este adecvată tuturor grupelor de viaţă: de la nou-născut, la vârstă a treia. Terapia craniosacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate, cât şi persoanelor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă mai uşor stresului zilnic.

Are Terapia craniosacrală contraindicaţii?
Terapia craiosacrală nu prezintă riscuri şi contraindicaţii şi nu interacţionează în mod negativ cu niciun fel de altă formă de terapie sau medicaţie. Terapeutul nu va prescrie medicaţie şi nu va diagnostica.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

curiozitati psihologice pixabay 28.01.16

De prin lume adunate!…

Interesant si chiar adevarat in ceea ce priveste aparatul mental si neurologic!

psihospiritualitate.pixabay.01.02.16

Psihospiritualitate

Spiritualitatea detine o semnificatie diferita pentru fiecare in parte.

ma iert

Ma iert si, ma iubesc!…

“Ma iert si ma iubesc!” Aceasta zi din viata ta este minunata!!!! Pentru ca…